[O1] Cieknący olej Pomocy

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Dorotka
    Classic
    • 2008
    • 7

Po prawie 2 latach doszedłem do wniosku,że nie wysłucham już dłużej seryjnego zestawu w OCTAVII.Na pierwszy rzut poleciało zamówienie do POWE na dystanse MDF i 12 mat polimerowych do wytłumienia drzwi.Kilka godzin później doszedłem do wniosku,że nie będę rozbierał kilka razy drzwi więc o 3 w nocy wstałem z łóżka i kupiłem na allegro te właśnie głośniki. Zadowolony ze swoich poczynań położyłem się spać...rano wszedłem na forum OCP i poczytałem,że to chyba najgorsze głośniki jakie mogłem kupić :-(

Przejdźmy do konkretów:
    Głośniki te chce podłączyć do radia Pioneer deh-4700MP ( http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=406467985 takie jak w aukcji).
    W chwili obecnej chcę zrobić sam przód czyli wytłumienie,,dystanse i założyć te JBL'e.
    Na wzmacniacz i suba w chwili obecnej nie mogę sobie pozwolić.
    NO I NAJWAŻNIEJSZE PYTANIE...czy pod samym radiem będzie to grało jako tako i czy nie wyrzuciłem pieniędzy w błoto??
    Dorotka
  • pimon
    Classic
    • 2007
    • 19

jeśli ktoś odczyta ze zdjęć skąd ten wyciek to prosze o pomoc i ewentualną porade co z tym zrobic

dzieki wielkie Przemek
    Załączone pliki

Komentarz

• kaz13
      Drive
      • 2008
      • 42

te zdjęcia są za mało czytelne żeby określić dokładnie wyciek ale z tego co widać to chyba spod uszczeliki pokrywy zaworów więc należy ją wymienić lecz musisz sprawdzić czy ten olej wydostaje się na złączu porywy zgłowicą. Lub masz pęknięty wężyk od odmy widać go na ostatnim zdjęciu

Komentarz

• endryu
        RS
        • 2006
        • 3777
        • Octavia II combi (1Z5)
        • CAXA 1.4 TSI 122 KM

pimon, wymyj, wyczyść te zabrudzenia do czystego i obserwuj skąd wydobywa się oliwa. Może wydobywać się z króćca odpowietrzenia (widok ostatnie zdjęcie).
        O I 1,9 TDI AHF < SLX > <1Z1Z (9910)> miłe wspomnienia
        O II FL < Ambition > <2G2G> powoli do przodu
        =================================================

Komentarz

• Maicroft
          Moderator
          S_OCP MemberModeratorr
          • 2004
          • 25757
          • Audi

Kapie na tym czarnym laczniku z ostatniego zdjecia na obudowe silnika. Tam jest jakis oring ktory by trzeba bylo wymienic lub nie zawracac sobie tym glowy, niz powaznego o ile nie wylewaja sie tamtedy litry oleju
          Spritmonitor.de

Komentarz

• pimon
            Classic
            • 2007
            • 19

cieknacy olej

ok dzieki jutro jade do serwisu wiec wyjdzie co jest

ale dzieki za pomoc

Komentarz

Pracuję...